3 Şubat 2016 Çarşamba

Linkedin'den futbolcu transferi

Luka Elsner

Sloven ekibi Domzale’nin teknik direktörü Luka Elsner, sistemine uyacak sağ bek oyuncusunu yenilikçi bir yöntemle buldu.

Hayatın her alanına giren sosyal medya artık futbolcu transferlerinde de etkin olarak kullanılıyor. Dün gece kapanan ara transfer döneminin en ilginç transferlerinden birisini Slovenya’nın Domzale takımı yaptı. Torku Konyaspor’a sağ beki Nejc Skubic’i satan NK Domzale takımı, yeni sağ bekini LinkedIn’e verilen ilanla buldu.
”NK Domzale’nin ofansif sağ beke ihtiyacı var”
Sloven ekibinin 33 yaşındaki teknik direktörü Luka Elsner, 7 Ocak’ta profilinden paylaştığı ilanda,
”Takımımız Domzale için Avrupa Birliği pasaportu olan sağ bek arıyoruz. 3-4-3 sistemi için ofansif bir sağ bek olmalı” yazarak, başvuru için aranılan nitelikleri belirledi.
Domzale, Slovenya Ligi’nde üçüncü sırada bulunuyor.
Üç günde 150 başvuru
Konuyla ilgili L’Equipe gazetesine konuşan Sloven teknik adam,
”50 futbolcu menajeri hesabımı takip etti. Üç günde 150 futbolcunun profili elime geldi. Hızlıca geri dönüş almak için en iyi yoldu. Tercihimizi Macar ekibi Videoton’da oynayan bir İspanyoldan yana kullandık. Çok iyi bir iş yaptığımızı düşünüyorum.”
Kazanan: Alvaro Brachi
Peki Domzale’nin tercihi kim oldu? Espanyol B, Anorthosis Famagusta ve Videoton formaları giyen 30 yaşındaki İspanyol sağ bek Alvaro Brachi.


Kaynak: tr.eurosport.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder